9 квітня 2013 р.

Школа - побратим з Шервуд Парку у Львівській ССЗШ №2

Наталія Шевчишин надіслала до нас листа про те, як вони гостили учнів школи Жана Ван'є:

Вчителька української мови Леся Погорецька
 зі школи Жана Ван'є приймає хліб-сіль

 "Як і належить українцям, хлібом і сіллю ми зустріли своїх гостей. Одразу всі друзі впізнали один одного після довгого віртуального спілкування. Ми запросили гостей до актової зали. Директор школи Лідія Савчук тепло привітала присутніх і представила гостям своїх вчителів та координаторів проекту, ознайомила з планом зустрічі. Наші учні влаштували для канадців коротку екскурсію по школі і запросили відвідати уроки.

На заняттях
Спочатку були уроки математики. 
Наступний урок – урок англійської мови.
 Третій урок за розкладом – українська література. Учням-гостям було запропоновано долучитись до колективного читання поезії “Муза”. Діти переглянули репродукції картин Тараса Шевченка. У 10-Б класі урок української літератури “Леся Українка “Лісова пісня”-шедевр світової літератури” провела Гнат Олена. 
На заняттях
Завершили перший день зустрічі смачним обідом у шкільній їдальні.
Наступного дня наші гості прийшли до школи вже по обіді, але встигли на урок фізкультури. 
Далі на нас чекав святковий концерт у шкільній літературній кав’ярні. Після концерту канадські учні презентували свою школу. Так ми могли почути канадську українську мову. Це зворушує! Запам’яталося те, що учні цієї школи багато займаються благодійністю та цікавими проектами, не забувають українські традиції.
Далі найцікавіше! Мама нашої учениці Швець Галина влаштувала майстер-клас “Лялька-мотанка”. Громада такого ще на бачила. Усі бажаючі, наші і канадські діти, під керівництвом майстрині “змотували ляльки”. Увесь процес присутні фільмували, фотографували телефонами, планшетами, фотоапаратами. А головне – діти повезуть з собою чудову згадку у вигляді традиційного та старовинного оберегу. Завершилася зустріч українською народною піснею. 
Після шкільної кав’ярні українські родини запросили гостей на вечерю додому. Прекрасний настрій вирує у серцях батьків та дітей. Емоції через край!"




Немає коментарів:

Дописати коментар