12 квітня 2013 р.

Про Львів, Київ та пригоди учнів шкіл Болвін та М.Е. ЛаЗерте в Україні

 Саманта і Дастин, учні 9 класу школи Болвін, представили слайдову презентацію зі своїми коментарями на засіданні Української двомовної асоціації Публічного шкільного відділу Едмонтону 10 квітня 2013.

Презентація стосувалася поїздки 14 учнів шкіл Balwin та M.E. Lazerte, Едмонтон, у супроводі їхніх вчителів української мови пані Люби Іщенко та пана Петра Зміївського в березні 2013.

Ці дві школи є побратимами Львівської класичної гімназії в Україні. 

Едмонтонці вчилися на уроках, досліджували Львів і Київ, працювали над проектом «Україна та глобалізація».

10 квітня 2013 р.

I-Pad ресурси для вчителів української

Яніна Виговська, учителька 4 класу школи Св.Мартина
Робота з I-Padами

У вівторок, 9 квітня вчителі українських двомовних шкіл Альберти зустрілися в школі Святого Матвея. Метою вівторкової зустрічі був обмін досвідом у використанні I-Padів на уроках. Яніна Виговська, вчителька 4-го класу школи Святого Мартина, голова асоціації вчителів української мови, провела майстер-клас. Вона поділитися своїм досвідом, оскільки українські початкові школи Католицького відділу освіти Едмонтону мають комплекти I-Padів для навчання. 

9 квітня 2013 р.

Школа - побратим з Шервуд Парку у Львівській ССЗШ №2

Наталія Шевчишин надіслала до нас листа про те, як вони гостили учнів школи Жана Ван'є:

Вчителька української мови Леся Погорецька
 зі школи Жана Ван'є приймає хліб-сіль

 "Як і належить українцям, хлібом і сіллю ми зустріли своїх гостей. Одразу всі друзі впізнали один одного після довгого віртуального спілкування. Ми запросили гостей до актової зали. Директор школи Лідія Савчук тепло привітала присутніх і представила гостям своїх вчителів та координаторів проекту, ознайомила з планом зустрічі. Наші учні влаштували для канадців коротку екскурсію по школі і запросили відвідати уроки.