12 квітня 2013 р.

Про Львів, Київ та пригоди учнів шкіл Болвін та М.Е. ЛаЗерте в Україні

 Саманта і Дастин, учні 9 класу школи Болвін, представили слайдову презентацію зі своїми коментарями на засіданні Української двомовної асоціації Публічного шкільного відділу Едмонтону 10 квітня 2013.

Презентація стосувалася поїздки 14 учнів шкіл Balwin та M.E. Lazerte, Едмонтон, у супроводі їхніх вчителів української мови пані Люби Іщенко та пана Петра Зміївського в березні 2013.

Ці дві школи є побратимами Львівської класичної гімназії в Україні. 

Едмонтонці вчилися на уроках, досліджували Львів і Київ, працювали над проектом «Україна та глобалізація».

У Львові зокрема, вони відвідали Львівський оперний театр, Львівський національний університет, палац Потоцького, Львівську обласну раду. 

Багато вражень було від зустрічі із дітьми сиротинця.

Києв запам’ятався яскравими кольорами будинків, найглибшою у світі станцією підземки, Святою Софією, музеєм Голодомору.

«Українські батьки дуже піклувалися – водили до театру та цирку» (враження одного із едмонтонських учнів)

«Ми почувалися як вдома. Українські діти є дуже відповідальні за брата чи сестру» (враження одного із едмонтонських учнів)

«Моя донька повернулася дорослішою, дістала впевненість та фантастичні враження. Коли я її запитала чи вона сумувала, то донька відповіла: «Мама, не ображайся, але ні.» (враження мами едмонтонської учениці)

«Учні гнучко реагували на зміни в програмі, були пунктуальні» (враження Люби Іщенко)

«Наші учні переважно були чемні. Не відчувалося угрупувань поміж 8 – 12 класами. Вони були разом» (враження Петра Зміївського)

Для едмонтонських та Львівських учнів та їхніх вчителів і батьків зараз настав час зробити вдих і видих. На них чекає підготовка до приїзду в Едмонтон учнів Львівської класичної гімназії під час осінніх або весняних канікул наступного 2013/2014 навчального року.

Немає коментарів:

Дописати коментар